Medovik torta je nešto najlađe što ćete ikada jesti, odmah će vam popraviti dan: Toliko je jednostavna, a posebna
Medovik torta, Foto: Printscreen/Youtube/Silvana's Kitchen

divna i za oko

Medovik torta je nešto najlađe što ćete ikada jesti, odmah će vam popraviti dan: Toliko je jednostavna, a posebna

Raskošnog izgleda i još boljeg ukusa!

Objavljeno:

Medovik torta izgleda prelepo i bogato, a ukus joj je jedinstven. Retkpo ko će se zadržti na jednom parčetu.

Potrebno je:

Za kore:

100 g maslaca

200 g šećera

2 kašike meda

2 jajeta

1 kašikica sode bikarbone

450 g brašna

za fil:

300 g maslaca

400 g kondenzovanog mleka

Priprema:

1 / 14 Foto: Printscreen/Youtube/ It's delicious with us

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kuvajte kondenzovano mleko u dubljoj neotvorenoj posudi 3 sata ali pazite da je stalno prekrivena vodom.Dobro prohladite. U zasebnu posudu nad šerpom u kojoj ključa voda stavite med, maslac, šećer i med. Promešajte dobro pa kuvajte 10 minuta na pari. Umešajte sodu bikarbonu pa kuvajte još minut. Sa pare skinite posudu pa ručno umešajte jaja. Zatim dodajte 300 g brašna i promešajte.Ostavite smesu pola sata u frižideru. Dodajte ostatke brašna pa mešajte mikserom sa dodatkom za testo, sve dok testo ne postane glatko i srednje meko.

Zatim ga podelite na 9 jednakih loptica pa ih razvucite u identične krugove, prečnika oko 20 centimetra. Pecite kore 4 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj. sve dok ne porumeni. Mikserom penasto umutite maslac uz postepeno dodavanje karamela.

Ostavite u frižideru da se stegne. Nanesite punu kašiku fila na svaku koru pa razmažite. Pospite mlevenim orasima. Odvojite 2 kašike oraha od 100 g pa time dekorišite poslasticu.

Probajte i recept za voćnu tortu koja se pravi sa gotovom korama.

Bonus video:

00:36

Torta na 6 spratova, Vanja Mijatović i Aleksandar uživaju na proslavi

(Espreso/J.R)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.